Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Gotuję ją bardzo często.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 115
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 311
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 271
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 115
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 311
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 271
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę opłukać, zalać gorącym bulionem i zagotować na małym ogniu. Następnie do zupy dodać warzywa oraz przyprawy. Na małej mocy palnika, gotować, pod przykryciem, zupę przez około 30minut. Od czasu do czasu zamieszać. Kasza lekko zagęści zupę. Gdy warzywa i kasza są już miękkie, dodać śmietanę, chwilę pogotować, w razie potrzeby doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.