Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Gotuję ją bardzo często.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę opłukać, zalać gorącym bulionem i zagotować na małym ogniu. Następnie do zupy dodać warzywa oraz przyprawy. Na małej mocy palnika, gotować, pod przykryciem, zupę przez około 30minut. Od czasu do czasu zamieszać. Kasza lekko zagęści zupę. Gdy warzywa i kasza są już miękkie, dodać śmietanę, chwilę pogotować, w razie potrzeby doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.