Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Gotuję ją bardzo często.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2659
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2659
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę opłukać, zalać gorącym bulionem i zagotować na małym ogniu. Następnie do zupy dodać warzywa oraz przyprawy. Na małej mocy palnika, gotować, pod przykryciem, zupę przez około 30minut. Od czasu do czasu zamieszać. Kasza lekko zagęści zupę. Gdy warzywa i kasza są już miękkie, dodać śmietanę, chwilę pogotować, w razie potrzeby doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.