Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje. Gotuję ją bardzo często.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26568
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26959
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26568
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26959
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę opłukać, zalać gorącym bulionem i zagotować na małym ogniu. Następnie do zupy dodać warzywa oraz przyprawy. Na małej mocy palnika, gotować, pod przykryciem, zupę przez około 30minut. Od czasu do czasu zamieszać. Kasza lekko zagęści zupę. Gdy warzywa i kasza są już miękkie, dodać śmietanę, chwilę pogotować, w razie potrzeby doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.