Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowe z malinami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Żółtka utrzyj starannie z 20 dag cukru. Pomarańczę wyszoruj, sparz wrzątkiem. Otrzyj skórkę i dodaj ją do masy żółtkowej. Wlej olej i jogurt. Wsyp 22,5 dag mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Ubij schłodzone białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do małej wyłożonej pergaminem tortownicy.
Resztę cukru wymieszaj z posiekanym masłem. Wsyp pozostałą mąkę. Szybko zagnieć kruszonkę. Maliny przebierz, w razie potrzeby opłucz i pozostaw na sicie do ocieknięcia.
Na warstwę ciasta jogurtowego wyłóż osączone maliny (owoce możesz obtoczyć lekko w mące lub wiórkach kokosowych, by nie wpadły na spód ciasta). Wierzch posyp kruszonką.
Formę z ciastem wstaw do piekarnika. Piecz całość 45-50 minut w temp. 180 st. Wyjmij, ostudź. Dekoruj listkami melisy.
czas ok. 80 min; porcja – 290 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety