Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto ale bardzo pyszne w sam raz do kawki i nie tylko
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16763
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 472
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16763
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 472
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto włożyć do misy robota i wyrobić ciasto
Wyłożyć papierem do pieczenia tortownicę i wykładamy 3/4 ciasta do blaszki , a resztę ciasta wkładamy do zamrażarki.
Na wyłożone ciasto rozsmarować dżem porzeczkowy . Do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza wstawiamy blaszkę z ciastem. Pieczemy 15 minut
W tym czasie do roboty włożyć 2 jajka i białka 3 cukier i ubijamy do białości. Następnie dodajemy jogurt budynie i chwilę mieszamy na małych obrotach.
Na podpieczone ciasto wykładamy masę jogurtowa , wyrównać. Resztę ciasta z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza , pieczemy 90 minut
Studzimy ciasto na na całą noc . Posypujemy cukrem pudrem . Polecam ten przepis.