Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto ale bardzo pyszne w sam raz do kawki i nie tylko
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9653
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 132
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9653
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto włożyć do misy robota i wyrobić ciasto
Wyłożyć papierem do pieczenia tortownicę i wykładamy 3/4 ciasta do blaszki , a resztę ciasta wkładamy do zamrażarki.
Na wyłożone ciasto rozsmarować dżem porzeczkowy . Do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza wstawiamy blaszkę z ciastem. Pieczemy 15 minut
W tym czasie do roboty włożyć 2 jajka i białka 3 cukier i ubijamy do białości. Następnie dodajemy jogurt budynie i chwilę mieszamy na małych obrotach.
Na podpieczone ciasto wykładamy masę jogurtowa , wyrównać. Resztę ciasta z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza , pieczemy 90 minut
Studzimy ciasto na na całą noc . Posypujemy cukrem pudrem . Polecam ten przepis.