Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne i delikatne,pachnące owocami i imbirem.Gorąco polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8031
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 525
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8031
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 525
Składniki
Jajka ubić z cukrami.Masło rozpuścić,wystudzone wlać do jajek. Dodać jogurt,mąkę ,pr.do pieczenia i starty imbir,zmiksować. Gruszki i jabłka obrać,1/5 gruszki pokroić w podłużne plastry,pozostałe w kostkę wraz z jabłkami. Kostki owoców wymieszać z ciastem. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzch delikatnie powciskać plastry gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad 1 godz.Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem,jak patyczek suchy ciasto mamy upieczone. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!