Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne i delikatne,pachnące owocami i imbirem.Gorąco polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Składniki
Jajka ubić z cukrami.Masło rozpuścić,wystudzone wlać do jajek. Dodać jogurt,mąkę ,pr.do pieczenia i starty imbir,zmiksować. Gruszki i jabłka obrać,1/5 gruszki pokroić w podłużne plastry,pozostałe w kostkę wraz z jabłkami. Kostki owoców wymieszać z ciastem. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzch delikatnie powciskać plastry gruszek. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad 1 godz.Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem,jak patyczek suchy ciasto mamy upieczone. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!