Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie budyniowym z kremem jogurtowym z owocami leśnymi. Ciasto z galaretką z czarnymi jagodami. Ciasto z bitą śmietaną i tartą czekoladą, tortowe bardzo pyszne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej z papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175*. Można nasączyć jakimś sokiem z wodą.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt i miksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i też zmiksować, ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopt.
Poukładać biszkopciki i schłodzić.
galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, w/g przepisu na opakowaniu.Dodać jagody i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na ciasto i ponownie schłodzić.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na galaretkę. góra- Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej i posypać górę ciasta. Całość schłodzić. Kroić na drugi dzień.