Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno schłodzony jest idealny na gorące dni.
tortownica 22 cm.
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia.
3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy ciasteczka oreo, miękkie masło (może być roztopione) i blendujemy do dokładnego połączenia się składników. Wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do misy miksera wlewamy kremówkę i ubijamy. Dodajemy cukier puder, mascarpone, jogurt grecki i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 g. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę z porzeczkami przelewamy do tortownicy. Tortownicę wstawiamy do zamrażalnika na 10 min.
Gdy masa jogurtowa dobrze nam się schłodzi dekorujemy ją owocami i na górę ostrożnie wlewamy ostudzoną galaretkę.
Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 do 24 godz.
Do wysokiego naczynia wlewamy dobrze schłodzone mleko, wsypujemy śnieżkę i ubijamy mikserem na sztywno. Bitą śmietaną dekorujemy ciasto.
Dżem z czarnej porzeczki to idealny dodatek do naleśników, pancake’ów, kanape...
Odsłon: 452
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 57
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51334
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 73
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 57
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51334
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 73
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy ciasteczka oreo, miękkie masło (może być roztopione) i blendujemy do dokładnego połączenia się składników. Wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do misy miksera wlewamy kremówkę i ubijamy. Dodajemy cukier puder, mascarpone, jogurt grecki i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 g. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę z porzeczkami przelewamy do tortownicy. Tortownicę wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Gdy masa jogurtowa dobrze nam się schłodzi dekorujemy ją owocami i na górę ostrożnie wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 do 24 godz.
Do wysokiego naczynia wlewamy dobrze schłodzone mleko, wsypujemy śnieżkę i ubijamy mikserem na sztywno. Bitą śmietaną dekorujemy ciasto.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z połówkami gruszek
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Ciasto z połówkami gruszek
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stani...
Odsłon: 30
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 54