Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzystałam w nim własne winogrona.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 207
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 159
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 228
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 207
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 159
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 228
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 87
Składniki
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 5
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8