Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser o smaku mango, jogurtowiec „żółty ser”. Tylko trzy składniki, niesamowicie łatwy do zrobienia. Fantastyczny sposób na przemycenie owoców. Do zrobienia deseru użyłam gotowej pulpy z mango z puszki, jeśli nie możecie takiej dostać, można w zastępstwie użyć zmiksowanych brzoskwiń z puszki.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 174
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4979
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 144
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1877
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 174
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4979
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 144
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1877
Składniki
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia. W dużej misce wymieszać jogurt z pulpa z mango. Masę po wymieszaniu spróbować i ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem, pamiętając o cukrze w galaretkach.
Schłodzone galaretki przelać do masy jogurtowej. Całość dobrze ze soba wymieszać. Gotowa masę przelać do tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownice można wyłożyć pergaminem lub folia spożywczą. Deser włożyć do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na noc.
Gotowy deser wyjąć z lodówki i z formy. Za pomocą okrągłego narzędzia wyciąć dziurki, tak aby deser przypominał wyglądem ser. Patrz film. Do tego celu można użyć np.:słomek do picia o rożnej średnicy. Smacznego!