Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser o smaku mango, jogurtowiec „żółty ser”. Tylko trzy składniki, niesamowicie łatwy do zrobienia. Fantastyczny sposób na przemycenie owoców. Do zrobienia deseru użyłam gotowej pulpy z mango z puszki, jeśli nie możecie takiej dostać, można w zastępstwie użyć zmiksowanych brzoskwiń z puszki.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 13
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3424
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 13
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3424
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia. W dużej misce wymieszać jogurt z pulpa z mango. Masę po wymieszaniu spróbować i ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem, pamiętając o cukrze w galaretkach.
Schłodzone galaretki przelać do masy jogurtowej. Całość dobrze ze soba wymieszać. Gotowa masę przelać do tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownice można wyłożyć pergaminem lub folia spożywczą. Deser włożyć do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na noc.
Gotowy deser wyjąć z lodówki i z formy. Za pomocą okrągłego narzędzia wyciąć dziurki, tak aby deser przypominał wyglądem ser. Patrz film. Do tego celu można użyć np.:słomek do picia o rożnej średnicy. Smacznego!