Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy blok z malinami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Galaretkę rozpuść według przepisu. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Połącz z mąką i proszkiem. Białka ubij, wymieszaj z ciastem. Przelej je foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 25 minut w 180°C. Żelatynę namocz, rozpuścić, podgrzewając.
Śmietanę ubij, połącz z jogurtem, cukrem pudrem oraz żelatyną. Do kremu dodaj 1/2 malin. Masę przelej do foremki. Schładzaj 2 godz. Zalej galaretką. Schładzaj 45 minut. Przykryj biszkoptem.
Wstaw do lodówki na 2 godziny. Blok wybij z foremki. Obłóż resztą malin i posyp kokosem.Źródło: Naj