Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na spodzie makowym z masą jogurtową. Ciasto z posypką z kawą inką, pieczone.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
spód-Zmiksować masło i jajkami i cukrem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać mak, olejek i zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.Surowe ciasto posmarować marmoladą.
masa-Zmiksować jajka z białkami i cukrem, dodać jogurt i ser. Wymieszać na niższych obrotach miksera. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać na marmoladę.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kawę i zmiksować na ''gruby żwirek''. Rozsypać na placek i piec ok.50 min. w 175 *C. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem, kroić na drugi dzień.