Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowy placek z kruszonką"
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 58
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 435
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 58
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Składniki
Kruszonka: na kruszonkę wrzucam do miseczki. Rozcieram je palcami, aż powstaną grudki. Kruszonkę wstawiam do lodówki. Truskawki myję, usuwam szypułki, osuszam i kroję na połówki.
Spód: jogurt przelewam do miseczki. Kubek myję, wycieram do sucha i odmierzam nim cukier, mąkę oraz olej. Odmierzone dodaję do jogurtu. Dosypuję proszek do pieczenia. Wlewam zapach do ciasta i wbijam jajka. Mieszam mikserem, aż dobrze się połączą.
Blachę (18 x 28 cm) wykładam pergaminen. Na spodzie rozsmarowuję ciasto. Rozkładam truskawki i posypuję je kruszonką. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piekę 40 minut.Źródło: Naj