Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowy placek z kruszonką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Kruszonka: na kruszonkę wrzucam do miseczki. Rozcieram je palcami, aż powstaną grudki. Kruszonkę wstawiam do lodówki. Truskawki myję, usuwam szypułki, osuszam i kroję na połówki.
Spód: jogurt przelewam do miseczki. Kubek myję, wycieram do sucha i odmierzam nim cukier, mąkę oraz olej. Odmierzone dodaję do jogurtu. Dosypuję proszek do pieczenia. Wlewam zapach do ciasta i wbijam jajka. Mieszam mikserem, aż dobrze się połączą.
Blachę (18 x 28 cm) wykładam pergaminen. Na spodzie rozsmarowuję ciasto. Rozkładam truskawki i posypuję je kruszonką. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piekę 40 minut.Źródło: Naj