Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny placek z jogurtową pianką i truskawkami. Tak prosty w przygotowaniu, że nawet największy laik kulinarny będzie w stanie przygotować te słodkości.
Tortownica o średnicy 20 cm
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 198
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2435
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7509
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 198
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2435
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7509
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się szypułek. Odłóż kilka do dekoracji, a resztę przetnij na połówki.
Herbatniki rozdrobnij na pył za pomocą malaksera. Następnie przełóż je do miski i dodaj do nich roztopione masło. Całość wymieszaj.
Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy umieść masę herbatnikową. Ugnieć dłonią i wygładź. Włóż do lodówki na 10 minut.
Przygotuj jogurtową piankę. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimniej wody. Następnie podgrzej na małym gazie i mieszaj do momentu całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia.
Jogurty wymieszaj z cukrem pudrem, dodaj łyżeczkę pasty waniliowej i soku z cytryny. Do masy wlej cienkim strumieniem żelatynę i ponownie zamieszaj.
Na herbatnikowym spodzie ułóż pocięte na połówki truskawki, następnie wyłóż masę jogurtową. Wierzch wygładź za pomocą łyżki. Na górze ciasta ułóż koncentrycznie, pocięte w plasterki pozostałe truskawki. Ciasto włóż na 2-3 godziny do lodówki.