Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka kakaowe z kształcie księżyca. Odpowiednio słodkie, mega kruche i bardzo smaczne. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Dodajemy jajka i masło. Zagniatamy ciasto. Następnie wsypujemy kakao i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około godzimy. Następnie z ciasta formujemy wałek grubości około 1 cm i kroimy na szerokość około 5-6 cm. Wałeczki zwijamy tak aby powstały księżyce. Księżyce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Ciasteczka jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego ;)