Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ciast z jesiennymi owocami mam przepis na pyszne kakaowe ciasto z gruszką. Takie do wykonania w raz, dwa i gotowe. Idealne na podwieczorek z filiżanką ulubionej kawy lub herbaty. Upieczcie je koniecznie, a ja smacznego i udanych wypieków życzę.
Ciasto dla miłośników gruszek. Bardzo smaczne, mięciutkie i wilgotne.
Odsłon: 2442
Nietypowe, bo odwracane. Dół po upieczeniu staje się górą :D
Odsłon: 629
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 187
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 194
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 145
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 105
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 187
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 194
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 145
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 105
Składniki
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy. Następnie wsypujemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Do pieczenia: Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm. Umyte i osuszone gruszki obieramy pozostawiając ogonki, pamiętamy, żeby nie usuwać gniazd nasiennych. Tak przygotowane gruszki wciskamy w równych odstępach w ciasto.
Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 60-70 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy.
Podanie: Gotowe ciasto kroimy w plastry i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Najlepiej wybrać duże i dość twarde gruszki. Ciasto można pokroić na około 12 porcji.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 105
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 85