Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki są jednymi z moich ulubionych smakołyków podawanych podczas karnawału. Uwielbiam faworki za ich chrupkość i niepowtarzalny smak. W tym roku jednak postanowiłam nieco urozmaicić klasyczne faworki poprzez dodanie do nich kakała. Smak i aromat poprzez dodatek kakała sprawił, iż moje ulubione faworki nabrały zupełnie nowego i interesującego charakteru. Kakaowe faworki zasmakowały mojej rodzinie. Jestem pewna, że jeszcze nie raz zagoszczą u mnie w domu podczas tegorocznego karnawału. Polecam!
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 6953
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 113
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 6953
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiewam. Dodaje śmietanę, zimne masło oraz żółtka. Zagniatam zwarte ciasto. Ciasto umieszczam w lodówce na co najmniej godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję i bardzo cienko rozwałkowuję. Rozwałkowane ciasto kroję na pasy, w których robię jeszcze jeden cienki paseczek. Przekładam jednym końcem ciasta przez środek, tworząc faworek. Faworki umieszczam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę 15 minut w 180 stopniach do przyrumienienia. Studzę i dowolnie dekoruję.