Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ciasto, które przypomni nam smak lata. Jest bardzo proste w przygotowaniu. Gruszki są miękkie i dodają ciastu słodyczy.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Kakao, cukry, margarynę i mleko podgrzewamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia po trochu i jajka w całości. Mieszamy mikserem, tylko do momentu połączenia składników. Wylewamy na tortownice i układamy obrane gruszki. Należy piec w 170* około 50 minut. Lub do suchego patyczka. Na drugi raz gdy będę piekła dodam do ciasta mniej cukru, gdyż gruszki dają bardzo dużo słodyczy. Polecam gorąco :) Składniki na małą tortownicę o śr. 16 cm.