Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Wsypać mąkę, sodę, proszek, kakao i cynamon i wszystko razem wymieszać. Do masy stopniowo dodawać olej, cały czas mieszając.
Jabłka obrać pokroić w kostkę dodać do ciasta. Wsypać bakalie i wszystko razem wymieszać. Blaszkę 25x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45- 50 minut. Oczywiście sprawdzać ciasto patyczkiem, bo może być wcześniej upieczone. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.