Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowy jabłecznik z bakaliami

Kakaowy jabłecznik z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 677

Dodano:

Odsłon: 12682

Pyszne ciasto do kawki.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kakaowy jabłecznik z bakaliami

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem. Wsypać mąkę, sodę, proszek, kakao i cynamon i wszystko razem wymieszać. Do masy stopniowo dodawać olej, cały czas mieszając.

  2. Jabłka obrać pokroić w kostkę dodać do ciasta. Wsypać bakalie i wszystko razem wymieszać. Blaszkę 25x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45- 50 minut. Oczywiście sprawdzać ciasto patyczkiem, bo może być wcześniej upieczone. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicjunia 17 marca 2011 do ulubionych :) wygląda na proste do zrobienia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 17 marca 2011 Co za wspaniałe połączenie składników, niebo w gębie!!! Do ulubionych, może jeszcze w tym tygodniu uda się zrobić :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusia198812 17 marca 2011 Moja mama takie robiła, musze ją zgonic bo steskniłam sie za tym ciastem! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 marca 2011 Pamiętam to ciacho z dzieciństwa, pyszne, pachnące i wilgotne.....Przepis dodaję do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 16 marca 2011 Piszesz-pyszne ciasto do kawy-na pewno to jest prawdą.Podobne do ciasta amerykańskiego.Ten zapach cynamonu i kakao...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń