Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i lekkie ciasto na różne okazje
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Ciasto:jajka białka oddzielić od żółtek ,białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier 16 dag.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.Żółtka ubić. wszystkie składniki dokładnie wymieszać dodając 3 łyżki wody.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36x24 wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika , piec 20 min lub do suchego patyczka.Ciasto wystudzić przekroić na połowę.
Jabłka obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć ,dodając 10 dag cukru , odłożyć 4 łyżki a resztą posmarować połowę ciasta.
Sernik przygotować w/g przepisu na opakowaniu wyłożyć na jabłka.
Galaretkę rozpuścić w 11/2 szklanki gorącej gotowanej wody ,gdy zacznie krzepnąć wyłożyć na sernik.
Przykryć drugą połową ciasta , posmarować jabłkami pozostawionymi ,posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić 2 godz w lodówce.Smacznego!!!!