Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafior zapiekany z boczkiem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 106
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 106
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Obrane marchewki pokrój w plasterki. Warzywa wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj 2-3 minuty. Dodaj oczyszczony i podzielony na różyczki brokuł. Gotuj razem jeszcze 2-3 min.
Warzywa odlej na sicie, osącz i przełóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Boczek pokrój w paski, rozłóż na warzywach. Piecz w 200 st. na złoty kolor (ok. 15 min).
W miseczce wymieszaj 6 łyżek wody z octem winnym oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę, pokrojone drobno chili (bez pestek) i posiekany szczypiorek. Upieczone warzywa rozłóż do miseczek, polej sosem.
czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal,Źródło: Świat kobiety