Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mięsnym sosem"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 96
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 96
Składniki
Kalarepki umyj, zetnij wierzchy. Wydrąż środki i pokrój je w kosteczkę. Marchewkę obierz, drobno potnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dołóż resztę pokrojonych warzyw. Smaż 5 minut. Dodaj mielone mięso. Smaż dalej, a kiedy mięso się zrumieni, dodaj pomidory i ketchup. Duś 20 minut.
Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oregano oraz słodką i ostrą papryką.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj odciętymi wierzchami. Jeśli chcesz, możesz kalarepki wcześniej ugotować na półtwardo w posolonej wodzie albo zapiekać je z farszem przez ok. 30 minut w temp. 190°C.Źródło: Naj