Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mięsnym sosem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Kalarepki umyj, zetnij wierzchy. Wydrąż środki i pokrój je w kosteczkę. Marchewkę obierz, drobno potnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dołóż resztę pokrojonych warzyw. Smaż 5 minut. Dodaj mielone mięso. Smaż dalej, a kiedy mięso się zrumieni, dodaj pomidory i ketchup. Duś 20 minut.
Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oregano oraz słodką i ostrą papryką.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj odciętymi wierzchami. Jeśli chcesz, możesz kalarepki wcześniej ugotować na półtwardo w posolonej wodzie albo zapiekać je z farszem przez ok. 30 minut w temp. 190°C.Źródło: Naj