Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapka z bigosem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i zalej w całości wodą. Zagotuj, odcedź, po czym dolej szklankę wody, wrzuć ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, grzybki i śliwki.
Na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekaną cebulę oraz pokrojone mięso i wędlinę.
Dodaj do gotującej się kapusty z przyprawami. Zmniejsz ogień pod garnkiem, zakryj pokrywą i duś ok. godziny, co jakiś czas mieszając. Na koniec dosyp sól i paprykę do smaku.
Gotowy bigos podawaj na kromkach bułki.Źródło: Kurier TV