Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta duszona z pomidorami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, boczek pokroić w słupki, mięso w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać boczek i smażyć do zrumienienia. Przełożyć do garnka.
Na tej samej patelni smażyć około 10 minut mięso. Pod koniec doprawić solą i pieprzem i także przełożyć do garnka.
Dodać poszatkowaną kapustę, oprószyć majerankiem i mieszając, podgrzewać na dużym ogniu, aż puści sok. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, doprawić i wszystko dusić 15 minut.
Z mąki i masła sporządzić zasmażkę. Zagęścić kapustę. Ozdobić gałązkami majeranku.
ok. 50 minut
Poza sezonem zamiast świeżych pomidorów lepiej użyć takich z puszki. Są tańsze i nadadzą potrawie lepszy smak.Źródło: Twoje Imperium