Do góry

Desery Przepis na:

Kapusta kiszona z suszonymi śliwkami

Kapusta kiszona z suszonymi śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 31

Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z suszonymi śliwkami"

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 duże cebule
  • 5 suszonych śliwek
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 4 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżki mąki
  • olej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby namocz, ugotuj. Kapustę ew. opłucz, pokrój. Zalej półtorej szklanki wody, dodaj przyprawy. Przykryj, ugotuj. Dodaj grzyby razem z wywarem.

  2. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mąkę, wlej 5 łyżek wody, zamieszaj. Dodaj do kapusty razem ze śliwkami. Gotuj 25-30 min. Przypraw.

  3. Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń