Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta wiosenna z koperkiem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 117
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 117
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj, włóż do rondla. Podlej wodą, posyp szczyptą soli, gotuj do miękkości. Gdy już będzie miękka, nadmiar wody zlej, pozostawiając trochę wody na dnie.
Słoninę pokrój na kawałeczki, wytop na patelni. Wsyp mąkę, wymieszaj, aż utworzy się zasmażka. Dodaj do kapusty, jeszcze chwilę gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając.
Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Wsyp do kapusty, dodaj szczyptę cukru i soli, wymieszaj, przypraw do smaku octem (kapusta powinna mieć słodko-kwaśny smak).
<strong>Przepis przysłała Joanna Michalska z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie