Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta wiosenna z koperkiem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj, włóż do rondla. Podlej wodą, posyp szczyptą soli, gotuj do miękkości. Gdy już będzie miękka, nadmiar wody zlej, pozostawiając trochę wody na dnie.
Słoninę pokrój na kawałeczki, wytop na patelni. Wsyp mąkę, wymieszaj, aż utworzy się zasmażka. Dodaj do kapusty, jeszcze chwilę gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając.
Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Wsyp do kapusty, dodaj szczyptę cukru i soli, wymieszaj, przypraw do smaku octem (kapusta powinna mieć słodko-kwaśny smak).
<strong>Przepis przysłała Joanna Michalska z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie