Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta z ziemniakami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, zmiel. Groch ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Kapustę kiszoną dokładnie opłucz. Drobno pokrój, podlej niewielką ilością wody. Gotuj do miękkości ok. 50 minut.
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Wszystkie wymieszaj, a następnie dokładnie utrzyj. Przypraw do smaku.
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie