Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta ze śliwkami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 961
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 961
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 520
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw pod przykryciem na pół godziny.
Kapustę odciśnij i poszatkuj. Włóż ją do garnka z wodą po grzybkach. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i drobno pokrojone grzyby.
Cebulę potnij w piórka, posyp solą i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dorzuć ją do garnka wraz z suszonymi śliwkami i dolej tyle wody, żeby zakrywała wszystkie . Gotuj całość około godziny na małym ogniu pod uchyloną pokrywą, mieszając co kilka minut, żeby potrawa nie przywarła.
Po około 30 minutach dosyp po łyżeczce kminku i majeranku. Przed podaniem polej kapustę olejem i wymieszaj.Źródło: Telemax