Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Odłóż 2 łyżki masła, resztę zagnieć z jajkiem, 1/3 szkl. cukru, mąką oraz cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkuj na placek 20x30 cm. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut w temp. 200 st. Obydwa rodzaje orzechów posiekaj.
Pozostały cukier stop. Dodaj masło oraz śmietanę. Karmel wymieszaj z orzechami. Rozsmaruj je na cieście. Schładzaj ok. 30 minut. Potem potnij na trójkąciki. Boki rożków posmaruj stopioną białą czekoladą.
ok. 1 godziny Chłodzenie ok. 30 minut 1 sztuka ok. 190 kcalŹródło: Tina