Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie proste ciasta, które wyglądają jakbyście spędzili długie godziny nad ich przygotowaniem? W takim razie ten karmelowy sernik przypadnie wam do gustu. Przepis jest zaskakujący prosty i z jego wykonaniem poradzi sobie nawet ktoś, kto do tej pory rzadko przygotowywał ciasta. A efekt? Zachwycający!
Tortownicę wysmaruj masłem i obsyp mąką. Dni wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Herbatniki rozkrusz, orzechy posiekaj i wymieszaj z ciastkami. Dodaj rozpuszczone masło i dobrze wymieszaj. Wyłóż masą spód tortownicy, dociśnij i piecz do zarumienienia - 180 stopni, 15 minut.
Zmiksuj składniki na masę serową. Przełóż na spód i piecz 75-85 minut w temp. 160 stopni.
Przygotuj karmel. Cukier przełóż do garnka z grubym dnem i podgrzewaj aż będzie miał bursztynowy kolor. Garnek zdejmij z ognia, przelej do niego śmietankę i podgrzewaj na małym ogniu, aż powstanie karmelowy sos. Ostudź.
Ułóż na upieczonym i schłodzonym serniku orzechy włoskie i polej je wystudzonym sosem karmelowym.
Istnieje duzo teorii na temat robienia majonezu. Jedno nie ulega watpliwosci...
Odsłon: 1759
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 477
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 477
Składniki
Tortownicę wysmaruj masłem i obsyp mąką. Dni wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Herbatniki rozkrusz, orzechy posiekaj i wymieszaj z ciastkami. Dodaj rozpuszczone masło i dobrze wymieszaj. Wyłóż masą spód tortownicy, dociśnij i piecz do zarumienienia - 180 stopni, 15 minut.
Zmiksuj składniki na masę serową. Przełóż na spód i piecz 75-85 minut w temp. 160 stopni.
Przygotuj karmel. Cukier przełóż do garnka z grubym dnem i podgrzewaj aż będzie miał bursztynowy kolor. Garnek zdejmij z ognia, przelej do niego śmietankę i podgrzewaj na małym ogniu, aż powstanie karmelowy sos. Ostudź.
Ułóż na upieczonym i schłodzonym serniku orzechy włoskie i polej je wystudzonym sosem karmelowym.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 161