Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp po żydowsku"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Składniki
Rybę opłucz i osusz. Warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz i włóż do garnka (nie krój ich). Dodaj po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liść laurowy oraz łyżkę przebranych i opłukanych rodzynek. Całość zalej wodą i ugotuj pod przykryciem esencjonalny wywar warzywny.
Do ugotowanego wywaru włóż pokrojonego na porcje karpia i na bardzo wolnym ogniu gotuj 20 minut.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Ugotowanego karpia ostrożnie wyjmij. Wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę. Odrobinę galarety wlej na ochłodzony półmisek, odstaw do stężenia.
Na galarecie ułóż dzwonka karpia, posyp je rodzynkami. Udekoruj plasterkami cytryny oraz listkami natki. Zalej pozostałą tężejącą galaretą. Schłodź.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 163 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety