Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp po żydowsku"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12141
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155576
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12141
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155576
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Składniki
Rybę opłucz i osusz. Warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz i włóż do garnka (nie krój ich). Dodaj po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liść laurowy oraz łyżkę przebranych i opłukanych rodzynek. Całość zalej wodą i ugotuj pod przykryciem esencjonalny wywar warzywny.
Do ugotowanego wywaru włóż pokrojonego na porcje karpia i na bardzo wolnym ogniu gotuj 20 minut.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Ugotowanego karpia ostrożnie wyjmij. Wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę. Odrobinę galarety wlej na ochłodzony półmisek, odstaw do stężenia.
Na galarecie ułóż dzwonka karpia, posyp je rodzynkami. Udekoruj plasterkami cytryny oraz listkami natki. Zalej pozostałą tężejącą galaretą. Schłodź.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 163 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety