Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w galarecie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz i zagotuj w 2 litrach osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim.
Następnie oczyść porcje karpia. Wrzuć je do wrzątku z warzywami i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wywar odcedź na sicie. Wyjmij rybę i marchew (resztę wyrzuć).
Umieść gotowego karpia na półmisku wyłożonym plaster- kami cytryny, sałatą, kukurydzą i koperkiem.
Z marchewki wytnij gwiazdki. Ułóż je na rybie.
Do wywaru dodaj rozpuszczoną żelatynę, ocet oraz ubite białka. Po chwili podgrzewania przecedź.
Zalej karpia tężejącą galaretą. Schłodź go w lodówce.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 240
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV