Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie z rodzynkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Warzywa obierz i umyj, a rybę dokładnie opłucz.
Do garnka z zimną wodą włóż warzywa, wsyp łyżkę rodzynek, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Następnie dodaj pokrojonego na porcje karpia. Gotuj całość około 20 minut.
Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw, by spęczniała.
Ugotowanego karpia wyjmij, wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę.
Odrobinę letniej galarety wlej na półmisek i ostudź. Na tym ułóż pokrojone na zapałkę warzywa z włoszczyzny, pociętą na kawałki czerwoną paprykę, natkę oraz dzwonka ryby. Posyp całość resztą rodzynek, obłóż plastrami cytryny i liśćmi sałaty.
Zalej potrawę pozostałą tężejącą galaretą i schłodź.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax