Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w śmietanie z grzybami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Sprawionego i umytego karpia podziel na dzwonka i dobrze posól. Cebulę, czosnek i pietruszkę pokrój w drobniutką kostkę. Grzyby wcześniej wyjmij z zamrażarki. Gdy odtają, pokrój.
Z kolei suszone mocz w wodzie przez 2-3 godziny. Rybę przełóż do rondla, dodaj pokrojone grzyby i jarzyny. Następnie zalej winem, oprósz pieprzem i gotuj na niewielkim ogniu ok. 15 minut.
Śmietanę dobrze wymieszaj z mąką (żeby nie było grudek ), posól i zalej tym rybę. Dodaj masło. Całość zagotuj. Podawaj z kluseczkami (np. kopytkami).Źródło: Na żywo