Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w śmietanie z grzybami"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 163
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 163
Składniki
Sprawionego i umytego karpia podziel na dzwonka i dobrze posól. Cebulę, czosnek i pietruszkę pokrój w drobniutką kostkę. Grzyby wcześniej wyjmij z zamrażarki. Gdy odtają, pokrój.
Z kolei suszone mocz w wodzie przez 2-3 godziny. Rybę przełóż do rondla, dodaj pokrojone grzyby i jarzyny. Następnie zalej winem, oprósz pieprzem i gotuj na niewielkim ogniu ok. 15 minut.
Śmietanę dobrze wymieszaj z mąką (żeby nie było grudek ), posól i zalej tym rybę. Dodaj masło. Całość zagotuj. Podawaj z kluseczkami (np. kopytkami).Źródło: Na żywo