Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na każdą okazję.
CIASTO: Wodę zagotować z margaryną. Garnek ściągnąć z pieca i mieszając energicznie (najlepiej łyżką drewnianą), dodać mąkę z proszkiem. Ciasto ma być jednolite i ładnie odchodzić od garnka. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Do lekko ciepłego lub zimnego ciasta, miksując mikserem, dodać po jednym jajku. Ciasto podzielić na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 40x 25cm wysmarować margaryną. Połowę ciasta rozprowadzić łyżką w formie. Piec w nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ok. 20min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta.
KREM: Budynie ugotować w 700ml mleka. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło z cukrem pudrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń i dwa żółtka.
Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godz.
Gotowe posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 141
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2897
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 17
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 63
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 48
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 141
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2897
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 17
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 63
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 48
Składniki
CIASTO: Wodę zagotować z margaryną. Garnek ściągnąć z pieca i mieszając energicznie (najlepiej łyżką drewnianą), dodać mąkę z proszkiem. Ciasto ma być jednolite i ładnie odchodzić od garnka. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Do lekko ciepłego lub zimnego ciasta, miksując mikserem, dodać po jednym jajku. Ciasto podzielić na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 40x 25cm wysmarować margaryną. Połowę ciasta rozprowadzić łyżką w formie. Piec w nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ok. 20min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta.
KREM: Budynie ugotować w 700ml mleka. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło z cukrem pudrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń i dwa żółtka.
Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godz. Gotowe posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 17
Ciastka z truskawkowym zefirem
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 17