Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karpatka w letniej odsłonie"
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 24
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 135
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 314
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 24
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 135
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 314
Składniki
Zagotuj wodę z margaryną. Dodaj mąkę i wymieszaj. Przestudź i wbij jajka. Rozmieszaj na gładką masę. Ciasto podziel na dwie części i upiecz.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj do ciepłego budyniu i wymieszaj.
Na pierwszy placek wyłóż masę budyniową i posyp malinami (odłóż szklankę owoców na sos). Przykryj tę warstwę drugim plackiem. Górę oprósz cukrem pudrem.
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru.
Karpatkę podawaj z lodami waniliowymi. Polej przygotowanym sosem i spryskaj bitą śmietaną.Źródło: Super TV
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 90
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 627