Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto parzone z masą śmietanową z dodatkiem gorzkiej czekolady znakomicie komponuje się ze świeżymi malinami oraz bananami. Dosłownym kwiatkiem na cieście są floksy, które pięknie się prezentują, a ich słodki lekko korzenny smak idealnie podkreśla całość.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1179
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1179
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Składniki
ciasto: Masło rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem soli. Do gotującej się wody z masłem wsypujemy mąkę i mieszamy do momentu, aż powstanie zwarta kula, a na ściankach garnka powstanie biała warstwa. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Do przestudzonej, ale jeszcze lekko ciepłej masy wbijamy pojedynczo jajka. Mieszamy łyżką lub za pomocą miksera. Masę dzielimy na dwie części. Ciasto rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 210 stopniach C przez 10 minut, aż ładnie wyrośnie, następnie dopiekamy przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Upieczone ciasto studzimy na kratkach. masa: Czekoladę ścieramy na drobne wiórki, wlewamy śmietankę i cukier puder ubijamy na sztywną pianę. Połowę masy wykładamy na jeden blat ciasta. Posypujemy malinami i pokrojonym w plasterki bananem. Rozprowadzamy pozostałą śmietanę. Przykrywamy drugim blatem. Każdą porcję posypujemy przed podaniem malinami i floksami.