Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza gryczana z grzybami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć posiekane cebule, dodaj szczyptę soli i zeszklij. Następnie dodaj rozmrożone grzyby pokrojone w plasterki i smaż około 10 minut. Wlej bulion i gotuj około 15 minut.
Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach zimnej wody, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnię i, mieszając, zagotuj. Na koniec sos dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.
Kaszę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na talerze nałóż po porcji kaszy i polej je sosem grzybowym. Udekoruj ziołami.Źródło: Świat i Ludzie