Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z mięsem i warzywami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 37
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 37
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, dosyp przyprawy i usmaż.
Kaszę ugotuj i wymieszaj z jajkami. Połowę wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą.
Następnie ułóż doprawione solą i pieprzem plastry cukinii oraz pomidora. Na tej warstwie rozłóż mięso, drugą część kaszy i pokrojoną mozzarellę.
Piecz zapiekankę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Danie udekoruj bazylią.
Joanna Machynia z GorlicŹródło: Super TV