Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie polecał się biszkopt wilgotny a za razem puszysty przełożony dżemem swojskim borówkowym razem z czarną porzeczką oraz masą z kaszy manny polany polewą i obsypany wiórkami kokosowymi
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 300
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45054
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 664
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 300
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45054
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 664
Składniki
Na początek do garnka wlać na dno odrobinę wody gdy się zagotuje wlać większą połowę litra mleka i poczekać aż się zagotuje, z pozostałej ilości mleka rozmieszać kaszę manną. Do gotującego się mleka wlać kaszę i cały czas mieszając zagotować do jej zgęstnienia, po ugotowaniu odstawić aby całkowicie ostygła
W czasie gdy kasza manna stygnie przygotować ciasto, do miski wbić całe jajka wsypać cukier i zmiksować na gęstą masę jajeczną. Do ubitej masy wsypać obie mąki, proszek do pieczenia oraz wlać olej całość zmiksować do połączenia się składników
Gotowe ciasto przelać do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni, ciasto piec 40 - 45 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Gdy ciasto już ostygnie przekroić je na dwa placki - blaty, dolną część ciasta położyć do blaszki w której piekliśmy ciasto wyłożyć na nie cały dżem. Następnie przygotować krem do miski przełożyć masło o temperaturze pokojowej i zmiksować je z cukrem na gładką masę a następnie dodawać po łyżce zimnej kaszy manny i również zmiksować na jednolitą masę
Na wyłożony wyrównany po całości dżem wyłożyć całą masę z kaszy manny i również rozsmarować po całości ciasta, nakryć wierzchnią częścią ciasta docisnąć do kaszy. Kolejny krok to przygotować polewę rozsmarować po całym cieście i posypać wiórkami, wstawić do lodówki aby się schłodziło
Ciasto schłodzone wyszło tak smaczne aż rozpływało się w ustach a dodanie dżemu pod masę z kaszy manny sprawiło że super się skomponowało smakiem. Ciasto wyszło nie za słodkie takie w sam raz, świetnie nadaje się dla spodziewających się gości a także dla domowników