Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tak sobie siedziałam i nowe ciasto wymyślałam, do segmentu zajrzałam i kaszę manną dojrzałam i tak sobie pomyślałam. A może by tu coś wykombinować, dumałam dumałam i wymyślałam. Bałam się że nic z tego nie wyjdzie albo wyjdzie jakaś beznadzieja. A tu niespodzianka po upieczeniu smak podobny do sernika no i oczywiście bardzo szybko znika.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Do miski wsypać kaszę manną oraz wlać maślankę, całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się kaszy z maślanką. Wymieszane produkty pozostawić na 20 minut aby kasza spęczniała.
Gdy kasza odstała już swój czas dodać całe jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Jak już mamy zmiksowaną kaszę z resztą składników, przygotować nektarynki czyli wyjąć pestkę a owoc pokroić w kostkę.
Przygotowane wcześniej owoce nektarynki dodać do zmiksowanego ciasta z kaszy manny. Dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się kaszy z owocami. Można dodać olejek śmietankowy świetnie komponuje się z tym ciastem.
Gotowe ciasto przelać do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni, piec 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia się góry ciasta.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem, zdjąć od papier. Papier bardzo ładnie odchodzi od ciasta.
Upieczone gotowe wystudzone ciasto pokroić na kawałki, świetnie nadaje się do kawy lub gorącego kakao. Ciasto w smaku przypomina sernik z owocami, jeśli ktoś lubi można do ciasta dodać inne owoce nie muszą być nektarynki.