Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszubskie gołąbki"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3167
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6646
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3167
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6646
Składniki
Marchew i pietruszkę ścieram na grubej tarce, kapustę i cebulę drobniutko szatkuję, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję resztę składników, bez mąki, i ubite trzepaczką jajka, doprawiam do smaku.
Formuję podłużne kotlety, obtaczam w 2 łyżkach mąki i obsmażam na oleju. Przekładam do garnka z bulionem warzywnym, duszę 20 minut.
Doprawiam koncentratem pomidorowym, duszę jeszcze 15 minut, zaprawiam wymieszaną z resztą mąki śmietaną, krótko gotuję.Źródło: Rewia