Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszubskie gołąbki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Marchew i pietruszkę ścieram na grubej tarce, kapustę i cebulę drobniutko szatkuję, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję resztę składników, bez mąki, i ubite trzepaczką jajka, doprawiam do smaku.
Formuję podłużne kotlety, obtaczam w 2 łyżkach mąki i obsmażam na oleju. Przekładam do garnka z bulionem warzywnym, duszę 20 minut.
Doprawiam koncentratem pomidorowym, duszę jeszcze 15 minut, zaprawiam wymieszaną z resztą mąki śmietaną, krótko gotuję.Źródło: Rewia