Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam miłośnikom kawy.Zaspokoi zapotrzebowanie na kofeinę na cały dzień :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Wykonanie galaretki espresso ; Do żelatyny wlać 1 łyżkę zimnej wody i odstawić na 5 minut aby napęczniała. W garnuszku zagotował wodę, kawę i cukier. Wyłączyć i dodać napęczniała żelatynę. Mieszać , aż do całkowitego rozpuszczenia. Można od razu wlać na dno przygotowanych foremek.
Wykonanie panna coty kawowej; Żelatynę zalać łyżką zimnej wody i odstawić na 5 minut. Śmietankę zagrzać z mlekiem, cukrem i kawą. Nie można zagotować. Należy wyłączyć, gdy po brzegach garnka pojawią się pęcherzyki. Do gorącego płynu dajemy napęczniała żelatynę. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie należy uzupełnić przygotowane foremki.