Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam miłośnikom kawy.Zaspokoi zapotrzebowanie na kofeinę na cały dzień :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1044
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1044
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Składniki
Wykonanie galaretki espresso ; Do żelatyny wlać 1 łyżkę zimnej wody i odstawić na 5 minut aby napęczniała. W garnuszku zagotował wodę, kawę i cukier. Wyłączyć i dodać napęczniała żelatynę. Mieszać , aż do całkowitego rozpuszczenia. Można od razu wlać na dno przygotowanych foremek.
Wykonanie panna coty kawowej; Żelatynę zalać łyżką zimnej wody i odstawić na 5 minut. Śmietankę zagrzać z mlekiem, cukrem i kawą. Nie można zagotować. Należy wyłączyć, gdy po brzegach garnka pojawią się pęcherzyki. Do gorącego płynu dajemy napęczniała żelatynę. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie należy uzupełnić przygotowane foremki.