Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam miłośnikom kawy.Zaspokoi zapotrzebowanie na kofeinę na cały dzień :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4697
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418438
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4697
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418438
Składniki
Wykonanie galaretki espresso ; Do żelatyny wlać 1 łyżkę zimnej wody i odstawić na 5 minut aby napęczniała. W garnuszku zagotował wodę, kawę i cukier. Wyłączyć i dodać napęczniała żelatynę. Mieszać , aż do całkowitego rozpuszczenia. Można od razu wlać na dno przygotowanych foremek.
Wykonanie panna coty kawowej; Żelatynę zalać łyżką zimnej wody i odstawić na 5 minut. Śmietankę zagrzać z mlekiem, cukrem i kawą. Nie można zagotować. Należy wyłączyć, gdy po brzegach garnka pojawią się pęcherzyki. Do gorącego płynu dajemy napęczniała żelatynę. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie należy uzupełnić przygotowane foremki.