Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kawy pyszne kawowe cupcakes z kremem. Polecam!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Cupcakes: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Kawę mieszamy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Masło miksujemy z cukrami, aż powstanie jasna , puszysta masa. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian i w 3 - 4 partiach dodajemy kawę z mlekiem oraz mieszankę z mąki, kończąc mąką. Masą napełniamy papilotki (2/3 wysokości) i pieczemy około 17-20 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy do wystudzenia.
Masa kawowa: Ekstrakt z wanilii mieszamy z kawą. Masło miksujemy kilka minut, następnie stopniowo dodajemy cukier miksując na wolnych obrotach. Po zużyciu całego cukru masę ubijamy na średnich obrotach około 2 minut. Dodajemy mieszankę kawy i wanilii i miksujemy do połączenia składników. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na każdą babeczkę. Możemy udekorować posypką czekoladową.