Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Masło utrzyj z białym cukrem. Do ucieranej masy kolejno wbij jajka, potem porcjami wsyp mąkę przesianą z proszkiem. Masę makową wymieszaj z kawą rozpuszczalną oraz likierem. Domieszaj brązowy cukier i migdały. Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką.
Na przemian ułóż w niej warstwy ciasta i masy makowej.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz godzinę. Polewę stop według przepisu. Posmaruj nią ciasto. Posyp makiem oraz posiekanymi pralinkami.
ok. 90 minut, 1 porcja ok. 330 kcal.Źródło: Tina