Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i cudowny zapach w kuchni. Pyszny :)
Śliwki, morele i rodzynki oraz skórkę pomarańczową skrapiam rumem i odstawiam. Orzechy kroję. Miękkie masło ucieram z cukrem, a następnie dodaję po jednym jajku cały czas ubijając do momentu uzyskania piankowej konsystencji. Dodaję następnie sól i dżem i mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i wysypuję na masę jajeczną. Dodaję suszone owoce i pokrojone orzechy i całość delikatnie mieszam łopatką.
Tortownicę (średnica 20 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, a górę posypuję płatkami migdałów. Keks migdałowy piekę w 170 stopniach około 65-75 minut, aż migdały i ciasto mocno się zarumienią.
Keks przechowywany w chłodnym miejscu szczelnie przykryty folią aluminiową potrafi zachować świeżość nawet kilka tygodni. Ale tak pachnie, że jadłam już ciepły :)
Smacznego :)
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 277
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 110
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 277
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 110
Składniki
Śliwki, morele i rodzynki oraz skórkę pomarańczową skrapiam rumem i odstawiam. Orzechy kroję. Miękkie masło ucieram z cukrem, a następnie dodaję po jednym jajku cały czas ubijając do momentu uzyskania piankowej konsystencji. Dodaję następnie sól i dżem i mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i wysypuję na masę jajeczną. Dodaję suszone owoce i pokrojone orzechy i całość delikatnie mieszam łopatką. Tortownicę (średnica 20 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, a górę posypuję płatkami migdałów. Keks migdałowy piekę w 170 stopniach około 65-75 minut, aż migdały i ciasto mocno się zarumienią. Keks przechowywany w chłodnym miejscu szczelnie przykryty folią aluminiową potrafi zachować świeżość nawet kilka tygodni. Ale tak pachnie, że jadłam już ciepły :) Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Ucierane ciasto z rabarbarem
Ucierane ciasto z rabarbarem przygotujesz błyskawicznie, w dodatku wszystkie...
Odsłon: 27
Ciasto palma
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 147