Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Wsypuję mąkę przesianą z proszkiem, miksuję. Dodaję oprószone mąką bakalie (dzięki temu nie opadną na spód ciasta) i aromat, dokładnie mieszam.
Dodaję pianę ubitą z białek. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy do keksu. Piekę 50 minut w temperaturze 170oC.
Patyczkiem sprawdzam, czy ciasto jest gotowe. Wystudzony keks polewam roztopioną czekoladą i posypuję posypką.
Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Rewia