Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący lecz pyszny, prosty i szybki deser.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 239
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 239
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i starte buraki. Wymieszać (można zmiksować), dodając olej.
Do masy wrzucić bakalie, wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać całość.
Wszystko wyłożyć do dużej keksówki (wyłożonej papierem bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Piec ok godziny w 180 stopniach. Czas orientacyjny, sprawdzi się również zasada suchego patyczka. Smacznego!