Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący lecz pyszny, prosty i szybki deser.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 533
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 533
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i starte buraki. Wymieszać (można zmiksować), dodając olej.
Do masy wrzucić bakalie, wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać całość.
Wszystko wyłożyć do dużej keksówki (wyłożonej papierem bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Piec ok godziny w 180 stopniach. Czas orientacyjny, sprawdzi się również zasada suchego patyczka. Smacznego!