Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący lecz pyszny, prosty i szybki deser.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38954
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38954
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i starte buraki. Wymieszać (można zmiksować), dodając olej.
Do masy wrzucić bakalie, wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać całość.
Wszystko wyłożyć do dużej keksówki (wyłożonej papierem bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Piec ok godziny w 180 stopniach. Czas orientacyjny, sprawdzi się również zasada suchego patyczka. Smacznego!