Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34058
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 475
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2212
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34058
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 475
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2212
Składniki
Wykonanie: 1.Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec dwa placki lub jeden i przekroić. 2.Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. 3.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 4.Wylać na formę do pieczenia i piec w temp.170°C przez ok. 30-40 min. ----------- 1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Masło roztopić, dodać jabłka, smażyć kilka minut. Dodać wodę i suchą galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. ----------- 1.Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. 2.Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. ----------- 1.Na pierwszy placek ciasta wylać jeszcze ciepłą masę jabłkową. 2.Po przestudzeniu wyłożyć na nią masę budyniową i przykryć drugim plackiem. ---------- Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Ciepłą polewę wylać na ciasto.