Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 1003
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 189
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15407
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 1003
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 189
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15407
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Składniki
Wykonanie: 1.Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec dwa placki lub jeden i przekroić. 2.Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. 3.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 4.Wylać na formę do pieczenia i piec w temp.170°C przez ok. 30-40 min. ----------- 1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Masło roztopić, dodać jabłka, smażyć kilka minut. Dodać wodę i suchą galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. ----------- 1.Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. 2.Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. ----------- 1.Na pierwszy placek ciasta wylać jeszcze ciepłą masę jabłkową. 2.Po przestudzeniu wyłożyć na nią masę budyniową i przykryć drugim plackiem. ---------- Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Ciepłą polewę wylać na ciasto.