Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można zrobić ciasto à la batonik Kinder Bueno bez pieczenia? Jak najbardziej! Najpyszniejsze będzie z domowym kremem czekoladowo-orzechowym. Jeśli brak ci czasu na jego przygotowanie, użyj gotowej masy typu Nutella.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Przygotuj tortownicę o średnicy około 26 cm. Wyłóż jej dno warstwą herbatników, docinając część tak, by pokryć puste miejsca. Rozsmaruj na herbatnikach cienką warstwę kremu czekoladowo-orzechowego (około 3 łyżki).
Przygotuj warstwę orzechową. Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Na niskich obrotach miksera połącz ją z serkiem mascarpone i kremem czekoladowo-orzechowym. Przełóż masę do tortownicy, wyrównaj i ułóż kolejną warstwę herbatników (z zachowaniem zasady uzupełniania pustych miejsc). Wstaw ciasto do lodówki.
Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej z 50 ml śmietany kremówki. Przestudź. W osobnym naczyniu ubij resztę śmietany z cukrem pudrem. Połącz na niskich obrotach miksera z serkiem mascarpone i 2/3 białej czekolady. Przełóż masę do tortownicy, wyrównaj i ułóż ostatnią warstwę herbatników (uzupełniając puste miejsca). Ponownie wstaw ciasto do lodówki.
Rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej z 50 ml śmietany kremówki. Przestudź. Rozprowadź masę czekoladową na ostatniej warstwie herbatników. Ozdób esami-floresami z reszty białej czekolady. Przechowuj ciasto Kinder Bueno w lodówce.