Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kisiel malinowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Świeże, dojrzałe maliny ostrożnie opłucz pod bieżącą wodą. Umyte i odsączone owoce wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj przez sito.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia.
Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.Źródło: Mam dziecko