Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kisiel? Ja nie za bardzo, taka lepka i kleista masa. Szczerze ? Nie przepadam:) Ale kisiel w formie proszku, dodany do ciasta -jak najbardziej tak. Ciasto ma wtedy lekko kwaskowy smak, jest pyszne
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28789
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 293
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28789
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 293
Składniki
Masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku. Wsypuje po jednym opakowaniu kisielu i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, łączę z ciastem, przekładam do blaszki o wymiarach 22 x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 20 minut, po tym czasie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 20-25 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmuję z piekarnika, odstawiam by przestygło i kroję na porcje.